校服

係初戀呀!20位女星清純可人校服look逐個捉!

喺《2019無綫節目巡禮》上,上位小生張振朗(Owen)明年最多產,分別參與《包青天再起風雲》、《牛下女高音》及《機場特警》,近日佢忙於同與湯洛雯拍新劇《機場特警》,兩人分別飾演特警和空姐,除咗飾演一對情侶仲有咀嘴場面,日前靚湯貼咗張造型照,原來二人喺劇中仲會有中學生嘅造型出現,唔少網友讚靚湯好似學生妹,好清純!

其實校服總是給人簡單清純的感覺,讓我們回想起校園生活美好的點滴;而且相信不少人的初戀都萌芽在學生時期吧?校服又會不時讓你回想起學生時代甜甜酸酸的戀愛回憶。以下這20位女星在不同的電影、劇集和節目中的清純校服look又有沒有讓你們回想起學生時代的甜蜜回憶(如果有的話)呢?

 

撰文:東方新地、Athena、CC@Central|圖片來源:新傳媒圖片、湯洛雯IG、劇照、截圖、東星娛樂、Weibo|編輯:東方新地

張振朗、湯洛雯 扮中學生

湯洛雯呢排忙拍《機場特警》,日前佢喺IG貼咗張,劇中佢唔止飾演張振朗嘅女友,二人仲係中學同學,靚湯就引用電影《那些年,我們一起追的女孩》主題曲《那些年》嘅歌詞留言:「 好想再回到那些年的時光 回到教室座位前後 故意討妳溫柔的罵 黑板上排列組合 妳捨得解開嗎 誰與誰坐 他又愛著她 @owencheung #機場特警 」

湯洛雯
湯洛雯在新劇《機場特警》中 飾演空中小姐,被對手張振朗公開要求減肥,笑指她不 能比機場特警更健碩。被指靚湯變肥湯,湯洛雯笑說:「減緊喇!已經減咗少少,依家120幾磅,目標係減10磅。」