林允feature

網民:「塊臉變咗五邊形!」「星女郎」林允驚爆整容

22歲內地藝人林允(Jelly)2016年時出演周星馳電影《美人魚》,做女主角珊珊一角而一炮而紅,後來出演機會愈嚟愈多,下年內地將翻拍經典劇集《惡作劇之吻》,林允亦會出演女主角袁湘琴。未知藝人係咪要Keep住靚樣,護膚化妝就一定唔少得,有唔少人都會選擇去整容令自己上鏡更好睇,而林允最近亦被外界指整容整到塊面變五邊形?

撰文:東方新地 |圖片:微博


林允今年接拍《美人魚2》

前年林允主演星爺電影《美人魚》,扮演人魚「珊珊」一炮而紅。

林允 星爺林允 星爺



之前星爺更帶同林允、羅志祥到香港宣傳電影

小豬 林允 星爺


今年林允再同星爺合作接拍《美人魚2》,據知最近已喺深圳同星爺一齊開工,暫定會喺明年暑假上映。

林允 星爺

已升呢做紅星嘅林允生活依然好貼地,早前仲自爆喺武漢機場候機室踎地開餐嘅短片!

林允 星爺


星爺 嘟咀賀林允

前年憑星爺電影《美人魚》爆紅嘅內地女星林允噚日踏入22歲生日,獲贈一個粉紅色城堡形嘅大蛋糕慶祝,佢頭上仲戴住一頂寫住「 Princess」嘅生日帽,十足公主上身!坐喺佢身邊嘅星爺就戴住頂藍色牛仔布cap帽,仲嘟晒咀咁,似乎想陪林允一齊吹蠟燭!

林允 星爺
化身公主嘅林允雙手合十對住生日蛋糕許願,星爺喺側邊嘟起咀,似乎準備一齊吹蠟蠋。

林允 星爺
林允話會一直保持一顆感恩的心。

蛋糕上除咗城堡之外,似乎仲有個人形公仔,林允切蛋糕之前仲特登攞起騷畀星爺睇。

林允 星爺林允 星爺


平時林允都好鍾意將自拍照擺上微博,畀大家睇下佢個靚樣先!




不過近日微博嘅一條訪問片請嚟林允做嘉賓,有眼利嘅網民發現佢臉形變五角形,同平時自拍照好大出入。而早前林允就話自己去咗整牙同積極減肥所以臉形會有改變。但係網民就推斷佢話去整牙,其實係去整容。


面對群眾壓力,林允好快就喺微博上載一條敷緊Mask嘅片,並寫道:「林允臉型怎麼了?」再喺留言位上載幾張自拍照,力證自己無整容。再搵返以上條訪問片,已經被刪除了,究竟原因係咩呢?真係得主持同林允先知喇!



大家睇完之後又覺得林允個樣有無變到先?

內地女星張雨綺因拍過由周星馳執導的《長江七號》而走紅,在《美人魚》的爆乳演出更搶盡風頭。有星女郎及翻版宋慧喬之稱的她,憑著35D的豐滿上圍和坎坷的感情生活一直備受關注。內地知名微博@圈教主發布了一則影片,直指張雨綺的鼻子歪了,鼻孔一大一小疑似整容。

撰文:150cm女孩@Central | 圖片來源:節目截圖、微博截圖、微博@張雨綺微博@圈教主| 編輯:東方新地

「星女郎」張雨綺驚爆整容失敗

影片中的張雨綺鼻孔明顯大小不一,仔細一看可以發現左邊鼻孔凹進去。

星女郎
微博@圈教主

張雨綺
微博@圈教主

張雨綺
微博@圈教主

有網民留言表示鼻孔大小得很明顯,更有人指:「玻尿酸要溢出來了。」部分網民都認為張雨綺整容失敗。

微博截圖
微博截圖

微博截圖
微博截圖

微博截圖
微博截圖

微博截圖
微博截圖

有網民為張雨綺平反,認為一切都是因為美顏功能出問題,更說平常人都不會100%對稱。

微博截圖
微博截圖

微博截圖
微博截圖

微博截圖
微博截圖

張雨綺在微博上發布了一段烤肉影片,把超聲刀比作烤肉,同時自曝曾做過兩次不過效果一般。她指超聲刀對皮膚有傷害,還請大家做前考慮清楚。

微博@張雨綺

微博@張雨綺

早前她在內地綜藝節目《吐槽大會2》大方回應整形傳聞,表示:「如果這行業就是靠美的話,我會一直美下去。」

節目截圖
節目截圖

節目截圖
節目截圖

節目截圖
節目截圖

節目截圖
節目截圖

對比她以前和現在的照片,大家又認為怎樣呢?

張雨綺@微博
張雨綺@微博

長江七號電影劇照

美人魚電影劇照

微博@張雨綺

 

微博@張雨綺

微博@張雨綺

張雨綺 宣布結束兩年離婚

經理人楊天真在微博留言:「代表張雨綺小姐與袁巴元先生發布以下聲明:二位已經協議離婚。一段感情始終是兩個人的事情,今日結束,願一切塵埃落定,也望各位不再窺私探究。人生有一段相伴即是緣分,願各自安好,彼此祝福。」

張雨綺
張雨綺同第二任老公袁巴元相識70日就結婚,估唔到兩年後都係離婚收場!

內地網上瘋傳 張雨綺持刀開拖

內地網上瘋傳張雨綺持刀同老公吵大鑊,老公背部兩處割傷。有網民上載了一張疑似派出所案件處理截圖,指今年9月24日晚上10時許,有人報警稱某寓所內有人持刀打架,警方到場時並未發現有人持刀,遂把案件列作家庭糾紛,並把糾紛雙方帶回派出所作進一步調查。


該段截圖內還有一段文字指,經了解後:「44歲袁巴元稱與妻子張雨綺因家庭瑣事產生爭執並引發肢體衝突,過程中張持水果刀將其背部劃傷(2處長約1cm的切割傷),張否認持刀行為(經現場查看,未發現袁所述刀具),現事件由該區派出所以家庭糾紛調解處理。」內地傳媒向張雨綺所屬公司工作人員求證,但對方直接掛線冇聽電話。

經歷兩段婚姻

被封為「星女郎」的張雨綺,先後拍過星爺的《美人魚》及《長江七號》因而在內地上位。張雨綺經歷過兩段婚姻,2010年她參演由導演王全安執導的電影《白鹿原》時火速撻着,翌年宣布和比她年長20歲的王全安結婚,但婚後屢傳婚變,最終結婚四年,離婚收場!



離婚後翌年閃嫁畀第二任老公袁巴元,張雨綺同袁巴元可以話一見鍾情,相識10日就拍拖,兩個月後領證結婚!



婚後不久張雨綺曾放過多張二人合照放閃,但近年已不復見!



男方育有一女

張雨綺當年閃嫁商人袁巴元消息傳出後,男方隨即被起底,離過婚育有一女欠巨額賭債等等,負面新聞不斷,張雨綺隨即出po,稱同繼女關係良好,仲話同任職外科醫生嘅袁巴元係真心相愛,謠言止於智者!