周杰倫

昆凌送350萬林寶做生日加聖誕禮物 周杰倫:第一次被女生送車

聖誕節唔知大家收到咩好伏嘅聖誕禮物呢?有就梗係喊啦!但如果收到名車作聖誕禮物,係咪開心到暈先?周杰倫同老婆昆凌自結婚一直非常恩愛,除咗周杰倫出名愛錫老婆昆凌同囡囡,其實昆凌都好識得氹老公!早前周杰倫同昆凌聯同朋友提早開聖誕party,一同交換禮物,其中周杰倫就收到由昆凌所送出嘅全晚最大獎-價值350萬嘅林寶堅尼!周杰倫開心到又攬又錫咁多謝老婆,仲話被老婆嘅驚喜嚇傻,表示自己係第一次被女生送車。

撰文:Kamen(原文刊於Sunday kiss) 圖片:Instagram


最豪華生日加聖誕禮物昆凌送350萬林寶畀周董

最近周杰倫同昆凌聯同朋友開「醜毛衣」聖誕party,互相交換禮物,當中昆凌就夾埋朋友畀驚喜老公。讓老公係不知情嘅情況下抽到由昆凌準備嘅「鞋盒」,「鞋盒」內係各式各樣的遊戲,周董按照指示一日通關後,最後閉眼到了車庫。

去到車庫張開眼睛,周董發現眼前是一架價值350萬嘅林寶堅尼URUS超級SUV,這一份禮物除了是聖誕禮物,同時也是周董的生日禮物。


周董隨即在IG發佈2人在車旁的合照,表示當時完全嚇傻。「今年的聖誕交換禮物竟然串通朋友們讓我抽到 @hannah_quinlivan 準備的鞋盒 裡面打開開始各種遊戲指示 最後一個閉上眼走到車庫 眼睛睜開真的嚇傻了…,,,,,謝謝你精心策劃準備的生日禮物 😍 Thank u for this Birthday gift my love @hannah_quinlivan」還加上hash tag「#人生第一次被女生送車」


周杰倫分享小周周趣事

周杰倫於婚後就當了專業爸爸,不時會向媒體談及一對子女的生活點滴。而早前天王爸爸就在社交媒體提到遇到有粉絲想與他合照,想不到三歲的小周周(Hathaway)上前說:「我也可以!」

其實周杰倫跟昆淩都分別在社交媒體分享有關小周周跟Romeo的照片,從昆淩的照片中可見他們姊弟都十分愛黏媽媽。其中一張昆淩發佈的照片中,可以看到只有三歲的小周周已經長高到身高162cm昆淩的腰部,還有跟姐姐拖手的Romeo。


是次可愛對話惹來許多粉絲的妒忌,紛紛說很想碰碰運氣與天王父女合照,更說很羨慕那個粉絲!另外亦有很多粉絲對於小周周的近照曝光感到訝異,原來轉眼間,小周周已經長那麼大。

Ig截圖

保護孩子私隱

周董同昆凌雖然成日都會喺個人社交平台分享生活點滴,但係為咗保護一對仔女,平時都只係會PO小朋友嘅側面同後尾枕!

View this post on Instagram

#Coachella Baby

A post shared by Jen Wu (@hannah_quinlivan) on

永遠的後尾枕!

View this post on Instagram

Men's talk 😁

A post shared by Jay Chou 周杰倫 (@jaychou) on


而且囡囡小周周出鏡率,比小小周多好多,好多網民都笑佢哋兩公婆,好似唔記得自己有個仔咁!

View this post on Instagram

#daddyslittlegirl

A post shared by Jen Wu (@hannah_quinlivan) on

最近昆凌去米蘭參加時裝週,就喺IG晒出兩張相,一張係佢抱住囝囝「小小周」,坐咗喺大教堂前面嘅樓梯。雖然「小小周」戴住帽,戴埋黑超,但係都睇得出同老豆出自同一個餅印!更加有網民好抵死咁話:「個嘴同周董同款!」


更加抵死嘅係,周董見到囝囝畀網民勁讚,竟然呷醋,用真身喺昆凌IG留言,話「小小周」搶晒佢嘅風采!

周杰倫
截自昆凌IG

另一張係「小小周」同一個外國小朋友合照。「小小周」冇戴帽,一頭金髮就好明顯喇!相信呢方面就係遺傳咗昆凌嘅混血DNA喇!

周杰倫
截自昆凌IG