菊梓喬

吳若希晒合照冇菊梓喬份!網民:專登唔影一姐

《2018年度勁歌金曲頒獎典禮》各獎項塵埃落定,但是非不絕,部分賽果也備受網民非議。其中出道只有2年嘅菊梓喬(Hana)首奪「最受歡迎女歌星」,斷定其星夢一姐地位,不過當晚坐隔離嘅前一姐吳若希全晚同菊梓喬零交流,連大合照都冇菊梓喬份,唔妥到出面喎!

撰文:東方新地 圖片:無綫電視截圖、新傳媒圖片、菊梓喬IG、吳若希IG

吳若希 過氣一姐好葡萄

前一姐吳若希兩年前停工生女結埋婚,復工後雖然奮起窮追,可惜一姐靚位被唱得性格又討好的師妹菊梓喬成功取代。早前菊梓喬眾望所歸奪得萬千星輝頒獎典禮最受歡迎電視歌曲時,吳若希一句「恭喜你呀一姐」,過氣一姐葡萄味出晒面。

由星煥到星夢,吳若希自出道起就係何哲圖愛將,不過兩年前自把自為停工生女、歷年來又是非多多,一姐地位實在係自己拱手相讓。

去年連唱六首重頭劇主題曲,首首大hit,菊梓喬毫無懸念攞埋台慶頒獎禮的最受歡迎電視歌曲,人人恭喜,唯獨吳若希留言隔住個芒都覺得酸。