熊黛林

郭可盈教路谷孖女 熊黛林攻幼稚園界哈佛

去年4月熊黛林誕下雙胞胎女兒Kaylor和Lyvia, 此後刻意減產專心湊女,轉眼孖女已9個月大,熊黛林開始頭痛要為女兒未來升學鋪路,幸好有二姑奶郭可盈教路,為熊黛林提供一條龍升學意見,只要能狠心做虎媽,包保能谷到孖女成為尖子,唔憂冇學校收。

日前熊黛林與老公郭可頌現身有「幼稚園界哈佛」之稱的寶山幼兒園,夫婦齊心交表盡顯誠意,更謂已安排孖女返playgroup打定 個底,不過寶山幼兒園收生嚴謹,唔係有錢就一定收,最難過一關 是父母背景。郭可頌打理家族生意,家族資產過百億後盾夠晒強大,熊黛林雖然是生於南京的超模,但婚後開始低調,產女後亦盡 力做好人母本份,孖女入唔入到幼稚園界哈佛,就要睇父母面試時表現,睇嚟熊黛林要向經驗老到的郭可盈取多啲經先。

 

撰文:東方新地 |圖片:新傳媒圖片

熊黛林有郭可盈教路谷孖女

熊黛林婚後兩年順利懷孕,一中獎就打孖上,去年10月38歲生 日,她揚言度過人生最滿足生日,因為有寶貝孖女Kaylor 同Lyvia 陪住切蛋糕。由超模變成百億新抱,熊黛林不再追求名利,有女萬事 足的她產後沒有全面復工打算,只有限度出席零星活動還人情 債,及打理自家運動服裝品牌,其餘大部分時間都專注照顧孖女。

熊黛林
從熊黛林上載於IG的照片來看,右邊的家姐 Kaylor似爸爸,左邊的妹妹Lyvia則似媽媽。
大孖 Kaylor(圖左) 細孖Lyvia(圖右)

9個月大返Playgroup

上年聖誕節,熊黛林把孖女 Kaylor 及 Lyvia化身成聖誕 ,二人肥嘟嘟,精 靈可愛,仍未識行只坐在梳化上拍 照。現在 個月大的孖女已被安排返 playgroup,熊黛林與郭可頌亦要開始 不辭勞苦陪公主讀書。