吳卓羲

吳卓羲重返樂壇推《別怪她》下集 網民:香港樂壇復活了!

吳卓羲(Ron)昨晚出席《博愛醫院百周年(己亥年)董事局就職晚宴》時上台獻唱其經典歌《別怪她》,擔任作曲的鄧智偉負責彈鋼琴伴奏,今次兩人合作而頻頻見面,Ron仲宣佈計劃今年推出《別怪她》製作15周年下集版本,更笑言跟好友林峯對撼㖭!唔少網民得知Ron重返樂壇後,話「香港樂壇復活」、「樂壇欠佢一個交代!」!

撰文:東方新地、新Monday |圖片:新傳媒圖片

吳卓羲推《別怪她》下集撼林峯

吳卓羲、鄧智偉昨晚到灣仔出席一晚宴,吳卓羲打頭陣擔任表演嘉賓,由負責作曲的鄧智偉伴奏獻唱《別怪她》,Ron接受訪問指兩人為咗演出近來差不多日日見面及練歌,感情突飛猛進,Ron說:「首歌已經15年,我哋有意整首下集,未諗歌名,但有概念。」EP預計有4、5首歌,有記者笑言佢今年可以再參加樂壇頒獎禮同對撼林峯,Ron說:「唔係咩呀,剩係佢攞呀!講笑,只係15周年,再做返15年前覺得幾有趣。」

吳卓羲
吳卓羲復出樂壇,林峯都回歸大台拍劇唱歌,咦!仲爭黃宗澤喎!

吳卓羲
吳卓羲就算並非鄧智偉作歌也一定擔任監製。在旁的鄧智偉笑指吳卓羲近排好勤力,不過只是近幾日的事。