陳煒

【如果這樣生活】陳煒離婚7年仍單身 含淚剖白:我唔想分開!

現年45歲的藝人陳煒96年當選亞姐冠軍,其後在亞視出道,2012年轉投無綫。去年播出的劇集《宮心計2深宮計》飾演太長公主大受歡迎!事業得意但感情路不如意,08年煒哥與台灣商人顏志行結婚,可惜婚姻只維持數年就結束。喺昨晚(6月13日)播播出的最新一集《如果這樣生活》陳煒(煒哥)哽咽剖白離婚的感受,直言離婚係由前夫提出,非她的意願,回歸單身的她表示要更加愛錫自己,其實之前煒哥接受訪問,透露當年離婚後一度要睇精神科,對佢打擊真係好大!

 

撰文:東方新地圖片:新傳媒圖片、影片截圖、陳煒IG微博

【如果這樣生活】45歲陳煒淚眼談離婚

陳煒在《如果這樣生活》重回與前夫離婚的傷心地 — 台灣,煒哥喺節目中哽咽說:「傳媒一直好關心我嘅感情生活,我一直冇交代,我之前冇講因為想保持呢段關係,我覺得有挽救嘅機會,所以唔想講。坦白講,我唔想分開,呢個唔係我嘅意願,離婚其實係佢提出嘅,佢覺得工作上,可能有些事情佢需要處理,佢覺得他要花好多時間,都覺得佢有虧欠我,既然佢冇能力付出佢嘅感情,要處理好多事情嘅時候,就覺得不如雙方中斷呢段關係啦﹗」