景黛音

【退休女皇】神隱32年為鮮肉出山!57歲景黛音密謀同囡囡拍真人騷

57歲美魔女景黛音,是80年代無綫當紅小花, 拍過經典劇《上海灘》、《鹿鼎記》,25歲卻嫁人退出做幸福少奶奶,對娛圈毫不留 戀,神隱32年近日卻復出為ViuTV拍劇集《退休女皇》,五年來不 停被邀出山都不為所動,連娘家都冇面 ,今次肯打爛齋砵,絕 對唔係睇錢份上反而係因為有機會拍到小鮮肉,原來近年瘋狂迷 上韓團SHINee成員李泰民的她,竟然是為想同李泰民合作而答應 復出,認真估佢唔到!雖然最終因為對方檔期問題,主角由泰民變成《全民造星》姜濤,韓鮮肉變港鮮肉,景黛音都照單全收,據 悉,ViuTV有意食住個勢,再用韓仔利誘景黛音孖埋18歲女兒母 女檔拍真人騷,美魔媽加埋長腿索女兒,都咪話唔吸引!

 

撰文:東方新地 圖片:新傳媒圖片、微博

57歲景黛音神隱32年 為鮮肉出山

近期ViuTV著力再拍自家劇,搵來唔少昔日TVB猛將如鄧萃雯、 陳錦鴻、鄭少秋、陶大宇、陳秀雯及廖啟智等演出搶fo,就連神隱32 年幾乎與世隔絕的景黛音亦成功邀請出山。曾是無綫七仙女之一的景 黛音,與劉嘉玲及曾華倩被公認為古代三美人,又因主持《歡樂今 宵》,與戚美珍、廖安麗被封為歡樂三小花,在不少劇集擔演重 角,不過婚後嚮往平淡的她,即使娘家及好友邀請復出都冇面畀。

演唱會之父老公錫晒

多年來深居簡 出的景黛音,五年前因 玩微博受關注,不過嗰時 身形較有肉地,仲被指要靠 美圖瘦身,但日前同老公楊 健恩出動去街市買餸,57歲 的她零妝就皮膚白滑, 身形亦fit咗,名副其 實美魔女!