韓劇

7套暑假必煲韓劇 懸疑、恐怖、青春劇通通都有!不能錯過!

韓劇迷又有福啦!經過上半年既韓劇荒,由暑假開始,韓劇不再荒,好劇連場接住出,有IU bb演嘅《德魯納酒店》、《與神同行》小妹妹金香起演的《18歲的瞬間》、偵探類嘅《Watcher揭密者》等……懸疑、恐怖、青春,各種類型的韓劇通通都有,成個暑假一定唔會悶!(有幾套小編都好期待!)

撰文:娜仔|圖片來源:黃viu、tvn、NETFLIX|影片來源:Youtube

7套暑假必煲韓劇

1.《德魯納酒店》(7月13日首播)

暑假檔期令人最期待嘅一定係《德魯納酒店》,有大家最愛嘅IU bb(李知恩)夥拍新力軍呂珍九,講張滿月(IU飾)被困在一間古舊嘅酒店,與新入職的具燦成(呂珍九飾)有趣鬧鬼的互動。IU更會在劇中,換上多套華麗又復古的衣服,大show身材喔!

韓劇
《德魯納酒店》

2.《18歲的瞬間》(7月22日首播)

《與神同行》女主金香起與前Wanna One成員邕聖祐主演,兩位少男少女演出青春劇,而故事係講青春期的心理變化和苦惱,完全係後生仔們共鳴嘅話題,好適合各位放緊暑假嘅朋友們睇呢套韓劇!