偽門面

美得像門面的偽門面韓團成員 網民:比官方門面仲靚囉!

每一隊的韓國女團,出道時經紀公司,都會設定不同成員有不同的角色,例如主唱、領舞、rapper、門面等的角色,而門面的角色就好重要啦!選隊中最耀眼嘅人吸引粉絲,但有時官方所定的門面未必係公認最靚那一位,反而有些成員比門面成員更靚更吸引到粉絲們的眼球,是隊中隱藏嘅偽門面呀!

撰文:娜仔|圖片來源:太妍igKrystal ig雪炫igtwice igredvelvet igHani igJennie ig|影片來源:Youtube

7隊韓國女團最靚嘅偽門面

(1)少女時代 - 太妍

少女時代官方所定的門面是允兒的, 太妍就是隊中的偽門面。開初睇太妍的樣子沒有什麼的特別,但經過歲月的洗禮,太妍多了一份女人味,越睇越靚!

偽門面
太妍真係越睇越靚!

(2)f(x)-Krystal

f(x)官方門面是Sulli(雪梨),而偽門面就是高冷的Krystal,擁有女仔都好羨慕嘅鉛筆腿同11字腹肌,而看久了會讓人嵌入Krystal高貴冷豔、不吃人間煙火的形象中!

偽門面
f(x)-Krystal