呂慧儀

蟹籽恩准行埋 呂慧儀張景淳戀情浮面

36歲長腳蟹呂慧儀,今年三月宣布同前夫黃文廸早於上年已經離婚,被本刊率先踢爆有《愛.回家之開心速遞》劇中CP張景淳大獻殷勤,兩人拍劇一早過電,有新歡呵護備至,失婚的她不用孤單落寞,事隔四個月,近日兩人拍拖睇戲兼返女方香閨斷正,戀情開始浮面。38歲張景淳能夠冧掂長腳女神,全靠愛屋及烏,經常陪呂慧儀湊仔,氹掂女方囝囝蟹籽恩准融入破裂「三口之家」補位,日前兩人又被本刊拍得甜蜜拍拖去旺角買熱狗,雖然繼續避忌前後腳上落車,不過,講明乜都以「老闆」(蟹籽暱稱)行先的呂慧儀,男友細心行徑一早已過囝囝一關,公開第二春係遲早嘅事!

撰文:東方新地 圖片:新傳媒圖片、IG

呂慧儀 張景淳戀情浮面

今年三月前夫黃文廸被拍到在巴士啜女,呂慧儀亦不再隱瞞婚變一事,公開宣布已於上年同黃文廸離婚,兩人變回朋友關係,前夫有女陪, 失婚呂慧儀也不愁寂寞,本刊當時便率先爆出,呂慧儀移情拍檔張景淳,男方對受離婚打擊的呂慧儀呵護備至,拍劇時刻黐到實照顧周到,更每日高調發布「龔水日誌」,上載兩人拍劇時的生活點滴,人前人後甜蜜放閃。據知情人說:「離婚對阿蟹(呂慧儀)好大打擊,好彩仲有囝囝喺身邊,佢先可以咁堅強,就算幾唔開心,佢一見個仔就會開心番晒,喺最失意嘅時候,咁啱套劇又安排佢同Stanley(張景淳)由歡喜冤家變情侶,兩個人日對夜對,Stanley畀好多支持同安慰佢,阿蟹一有唔開心,Stanley就會拍片氹佢笑,婚姻失意嘅女人,呢個時候感情特別脆弱,好容易會投入另一段感情,女方自然地戲假情真!」