Do姐有問題

【Do姐有問題】拆解榴槤殼兩大功效!唔止降火仲可以xx……

「Do姐」鄭裕玲與組合「農夫」成員陸永及C君三人主持嘅《Do姐有問題》深受歡眾歡迎,TVB食髓知味,早前開拍第三輯,依家逢星期日晚8點半有得睇!節目有唔少趣聞同冷知識帶埋觀眾,而喺日前播出的一集,就拆解榴槤殼兩大功效,記得以後開榴槤取肉後,唔好立即掉晒啲榴槤殼喇!

撰文:東方新地|圖片:新傳媒圖片庫、Do姐IG

《Do姐有問題》第三輯再放笑彈

鄭裕玲(Do姐)與農夫合作好有火花,經常大放笑彈,三人組合更被譽為黃金主持組合,早前大台搵佢哋開拍《Do姐有問題》第三輯,今次節目更加入農夫創作的「Do姐常識問答比賽」,除咗有千奇百趣嘅問題同冷知識帶畀大家,陸永與C君仲笑言會公開Do姐鮮為人知的趣事。

Do姐有問題
農夫出名轉數快,Do姐話同佢哋合作拍《Do姐有問題》非常開心,加上節目在室內錄影,比拍外景舒服得多。

《Do姐有問題》第三輯問答遊戲中,就有潘梓峰帶大家去到盛產榴槤的馬來西亞,雖然有人怕榴槤氣味太濃烈,但有人喜愛品嚐各種榴槤,不過一眾榴槤控在吃榴槤的時候通常把殼扔掉,但其實這樣好浪費,事關榴槤殼都有不為人知的功效呢!