人妻李蘊

人妻李蘊宣布再陀B 大晒驗孕棒

噚日娛樂圈繼黎明親自承認即將榮升父親外,李蘊亦公開向大家報喜,表示自己再度有喜,大女羅紫晞要做姐姐喇~李蘊昨晚上載兩支有兩條線嘅驗孕棒相,一支是三年前發現懷有第一胎晞晞時嘅驗孕棒,而另一支是今年的。李蘊為咗令大家睇到重點,更於相中加入「細B要來了嗎?YES」以正式宣佈已再陀B,恭喜晒!

撰文:東方新地 | 圖片:李蘊instagram

人妻李蘊宣布再陀B 大晒驗孕棒

李蘊噚晚上載兩支有兩條線嘅驗孕棒相,一支是三年前發現懷有第一胎晞晞時嘅驗孕棒,而另一支則是今年的。李蘊為咗令大家睇到重點,更於相中加入「細B要來了嗎?YES」的字句,正式同大家宣布已懷第二胎,大女羅紫晞要做姐姐喇!開心事緊係要開心share吓喇~恭喜晒!

26歲李蘊
李蘊婚後老公好錫佢,已育有一女嘅佢,宣佈再懷孕,好幸福!
26歲李蘊
李蘊晒驗孕棒,恭喜晒!

李蘊與富商男友婚後生活美滿

今年26歲的李蘊,於2016年與拍拖三年的圈外男友羅章冠結婚,婚禮進行得相當低調,事前幾乎沒有任何先兆,當晚只有李蘊兩位好姊妹何超蓮及G.E.M.到場。李蘊婚後長居廣州,甚少在香港公開場合露面。

李蘊
李蘊同鄧紫棋、何超蓮情同姊妹!
李蘊
李蘊當日婚禮上穿上魚尾婚紗,盡顯纖瘦身形!

李蘊

2016年初,李蘊在婚後不久宣布懷孕,並於同年五月誕下囡囡羅紫晞,一家三口幸福滿瀉。

李蘊
李蘊婚後長居廣州。
李蘊
大囡眼大大似足媽咪李蘊。

李蘊生一個未夠數

李蘊早前被問到第二胎嘅預產期時,表示其預產期為今年八或九月,但未知是B仔定B女,又指自己覺得生一個未夠數,所以今次懷孕是預期之內,並希望可以順其自然再生。晞晞而家接近兩歲,李蘊表示晞晞要準備做人姐姐了~

李蘊
囡囡表情學足媽咪李蘊。

李蘊

李蘊換髮型 皆因陀b

早前李蘊去髮型屋剪髮,剪去長髮換上一頭清爽短髮,唔講重以為係因為想以短髮迎接夏天,但睇嚟事實並唔係咁簡單,實情可能諗住嚟緊可以方便湊b 至真。

李蘊