1

傳英國拍劇姣黐王浩信 江嘉敏:冇嘢要避忌!

宅男女神江嘉敏(Kaman)喺新劇《兄弟》升呢做女一,同男主角王浩信有唔少對手戲,但近日有報道指Kaman喺英國拍《兄弟》外景期間,主動姣黐人夫王浩信,即使返港後都頻頻主動聯絡男方。日前一班《兄弟》演員包括江嘉敏、劉穎鏇、陳庭欣、伍允龍及楊明啟程前往菲律賓拍攝外景,王浩信自行入閘,未有現身接受訪問,江嘉敏被問到同王浩信緋聞時,話佢冇嘢需要避忌!

撰文:東方新地

江嘉敏傳英國拍劇姣黐王浩信

江嘉敏被問到會否與王浩信保持距離,以免再傳緋聞,佢笑話:「都冇咩嘢要避忌,因為我同佢只係傾劇本同埋講吓啲感情戲點處理,如果咁樣都被人講,即刻要完全唔傾偈,唔講嘢!不過我媽咪都有問我單緋聞係咪真,我話『你話呢?』我媽咪知道我今次又係同劉穎鏇同房,都有叫我出入要同劉穎鏇一齊,因為佢高大,但我哋盡量都唔會外出!」

江嘉敏
江嘉敏話帶咗好多零食出Trip!

劉穎鏇自言好Strong可以保護江嘉敏,又話:「我同江嘉敏上次喺英國拍外景都係同房,好有家庭感覺、好溫暖,去到菲律賓,我哋留喺房一齊玩。」

江嘉敏
劉穎璇話唔驚同王浩信傳緋聞,仲笑話係都同江嘉敏傳she she!

江嘉敏開朗又玩得,喺新劇《兄》中,佢更一改清純形象,不再演乖乖女,飾演保鑣的她要郁手郁腳拍打戲,又要揸槍,動作戲多多。

江嘉敏
有傳英國拍外景期間,江嘉敏姣上王浩信,經常主動獻殷勤,買咖啡都只預對方!

自薦幫王浩信搽油

早前二人接受《東張西望》訪問,王浩信話拍打拳戲期間,工作人員幫佢喺皮膚搽油不下數十次,在旁的江嘉敏笑話:「下次呢啲粗重嘢留畀我呢啲細嘅做!」王浩信聽到後尷尬笑話:「我嗰個年代啲女仔都唔係咁嘅⋯⋯」!

江嘉敏
賣萌係江嘉敏的強項,王浩信少啲定力都唔掂!

江嘉敏
近日江嘉敏話好懷念陽光海灘,趁機派福利吸粉絲!

江嘉敏 初熟水著曝光

拜去年一套《親親我好媽》純情學生妹形象所賜,江嘉敏成為新一代氣質女神,火速在網絡走紅,獲讚又pure又true!

江嘉敏
江嘉敏拜去年《親親我好媽》純情學生妹形象所賜,成為新一代宅男女神,火速在網絡走紅。
江嘉敏
江嘉敏17歲已經狂拍私影,做Model經驗豐富,不過水著晒身材就不常見,睇怕今次又令班宅男暈其大浪!

色誘張繼聰

在早前播出嘅《誇世代》江嘉敏同張繼聰搞「大叔戀」,二人一場切磋武技戲份,背心拋胸的江嘉敏,胸壓張繼聰不特止,還用腳將男方夾到實一實,睇到班宅男熱血沸騰。

嗲爆王浩信食飯跟到實

日前江嘉敏同王浩信在TVB西餐廳拍攝新劇《兄弟》,戲裡戲外江嘉敏都好主動,拍完一個shot,就表情多多不停撩人夫王浩信傾偈。另一日外景,江嘉敏亦一有機會就撩男方傾偈,反而王浩信表現避忌。

電crew佬

除咗姣人夫,江嘉敏其實亦非常識撈,嗲功又了得,成功冧掂一班幕後。一名工作人員透露:「咪睇Kaman外表咁純情,佢好識得嗲人,除咗識得冧監製,更加冧到班Camera man、打燈佬、PA暈陀陀,大家都對佢特別照顧,出道咁短日子就咁襟撈,真係叻女嚟!」

江嘉敏
恃住有煞食純情外表,江嘉敏拍劇期間就經常扮可愛,將班crew佬電到暈陀陀。有TVB幕後爆料,指江嘉敏拍《兄弟》狂放生電,就連PA都對佢特別照顧,不時扶出扶入。

17歲拍私影

中學讀嘉諾撒聖心書院,江嘉敏自小發明星夢,17歲已瘋狂拍私影同接拍微電影,她曾經自爆讀書時期,因做Model被同學排斥,更曾因此想過自殺。她曾大吐苦水:「當時覺得好多人都唔鍾意自己,壓力好大,有諗過死咗算!慶幸身邊有幾個朋友安慰我,先打消呢個念頭!」不過,原來這只是宣傳伎倆,之後反被舊同學踢爆她講大話,指同學間根本冇人排擠佢,但相信最令班宅男心碎,還是江嘉敏同歌手曹震豪16年拍《循序漸進》MV時撻著,為保清純女神寶座,玩地下情扮單身,純情只是流於表面!

江嘉敏
《親親我好媽》中江嘉敏飾演中六考DSE的女學生,對常常扮演學生的她沒有難度。

激罕晒身材

近年忙於拍劇的Kaman,成為2017年Google人氣搜尋女藝人,其實佢曾跟《新假期》出過不少Trip,除了去文青feel嘅日本和台灣,仲去過馬爾代夫,大晒噴血身材呀!