未命名設計 (10)

全民造星4|何啟華為Ariel拉票勁Man:沖走佢嘅負面留言遺留下來嘅輻射

最新娛聞

王力宏與李靚蕾離婚風波的關係,最近很多千字文面世,每每看完都能更深入地了解某些藝人的真面目。昨晚(23日),ViuTV一哥何啟華(阿Dee)亦難得發表千字文,向《全民造星4》一位20強女參賽者Ariel表達喜歡之意,亦令外界更認識Ariel,使部分網民對Ariel改觀,並表示有意投她一票。

文:東方新地|圖:[email protected][email protected]_hkwa、LIHKG截圖

阿Dee帶領的隊伍在25強表演嚴重失誤,最後只有So Ching(右一)、Ariel(左二)及Day(右二)能晉級。(圖片來源:IG@oreohh)
阿Dee帶領的隊伍在25強表演嚴重失誤,最後只有So Ching(右一)、Ariel(左二)及Day(右二)能晉級。(圖片來源:[email protected]

阿Dee罕有為女認真

《全民造星4》25強賽事,阿Dee組失誤連連,導致Kinki及馬欣被淘汰,剩下So Ching、Ariel及失誤最嚴重的阿Day晉級20強。

決賽將於12月25日聖誕節當晚舉行,三甲可直接獲得女團成員資格,而屆時分數則由星級評判和全民投票各佔50%,換言之觀眾票數隨時可操控賽果。

因此,阿Dee在IG發表千字文,特別點名並為Ariel這位SLM(死𡃁妹)拉票,表示自己一再被Ariel的熱情、勤力、性情等感動到,又直言:「令我有種莫名其妙嘅感動,心諗如果有多啲時間的話就可以教你多啲Popping。」可見阿Dee相當喜歡他口中的SLM。

阿Dee學咗蕾神嗰套,以千字文讓外界更認識幕前人的真面目。(圖片來源:IG@deegor_hkwa截圖)
阿Dee學咗蕾神嗰套,以千字文讓外界更認識幕前人的真面目。(圖片來源:[email protected]_hkwa截圖)
(圖片來源:IG@deegor_hkwa截圖)
(圖片來源:[email protected]_hkwa截圖)
(圖片來源:IG@deegor_hkwa截圖)
(圖片來源:[email protected]_hkwa截圖)
(圖片來源:IG@deegor_hkwa截圖)
(圖片來源:[email protected]_hkwa截圖)

Ariel的吸引力

阿Dee因何被Ariel感動到?他娓娓道來Ariel自學Popping兩年,平日就在學校一個人上網睇片學,直到阿Dee教她幾招基本功,Ariel便一直練習,連討論表演細節時都可以突然玩消失,令阿Dee以為她偷懶定點,原來係練緊阿Dee教的舞,令阿Dee感動:「如是者,由排練直到表演呢段期間,我觀察到條SLM一有空間就會無啦啦對鏡練Popping,嗰陣時我更肯定,佢係100%發自內心地喜歡Popping,因為你由衷喜歡一樣嘢時,行動係最誠實,冇得呃。」

不只,阿Dee更大讚Ariel:「佢好學、肯練、對自己有要求,呢個排練過程比我想像中順利得多,我相信造星4嘅人與事的確令佢成長得好快,佢對討論表演狀態時,佢嘅觸角同理解,我覺得已經超越咗同齡應有嘅水平,要短時間內進步嘅能力係絕對有。」最後更私心為Ariel拉票:「『萬事俱備只欠東風』,雯雯、羊群,真主想向大家借一個『東風』,俾佢感受一下羊毛嘅溫暖,雯雯嘅溫柔,入佢[email protected]留個like或打氣嘅留言俾Ariel,幫我輕輕沖一沖走佢比賽路上所閱讀嘅負面留言遺留下來嘅輻射。」

《全民造星4》中,Ariel的討論度一向較低,是次獲阿Dee點名加持,立即令部分網民表示對她改觀。(圖片來源:IG@oreohh)
《全民造星4》中,Ariel的討論度一向較低,是次獲阿Dee點名加持,立即令部分網民表示對她改觀。(圖片來源:[email protected]

肥仔讚阿Dee好Man

阿Dee對Ariel的認真,真是非一般,事關連Error隊友肥仔梁業都留言說:「好似係第一次見你咁認真,不過好man好有型!」

更有部分網民看過阿Dee的拉票文後表示:「對Ariel改觀了。」「16歲鼓勵下,想當年16歲我都未知做緊乜。」「Respect,不過樣子不討好。」有人則比較Ariel和芯駖:「相比之下,35歲仲付出得多,更值得支持,因為人哋表現咗咩係一直堅持,有時間作引證。」

阿Dee大讚下,有網民開始留言Ariel。(圖片來源:LIHKG截圖)
阿Dee大讚下,有網民開始留言Ariel。(圖片來源:LIHKG截圖)

《全民造星4》FAQ

Q: 《全民造星4》總決賽何時舉行?評判是誰?

A: 《全民造星4》第四輪30強淘汰由12月8日展開,經兩輪淘汰後將剩20位參賽者,總決賽將在12月25日舉行,由最初96人晉級至最後20強,即看名單更新⋯⋯; 至於「5大星級評」判,除了李嘉欣,仲有以下幾位⋯⋯按此看詳情

Q: 《全民造星4》最強參賽者Marf有何勝算?

《全民造星4》大熱門19歲Marf的IG Followers由最初幾千人一躍到現時接近13萬,因為髮型關係曾經有「翻版炎明熹」之稱,但出場之後跳唱演技都有令人深刻印象,她的原名是⋯⋯詳見全民造星4|大熱門19歲Marf穩入女團 曾與姜濤拍廣告 為家人朋友放膽一博

讀者留言