延禧攻略

【延禧攻略】「傅恒」落機全程黑面拒收fans禮物 許凱否認耍大牌

內地清宮劇《延禧攻略》在香港播出後引起追劇熱潮,劇中主角「嫻妃」佘詩曼、「魏瓔珞」吳謹言、「富察傅恆」許凱、「爾晴」蘇青、「富察皇后」秦嵐日前來港出席TVB活動,早前有傳因耍大牌而遭內地廣電局封殺的吳謹言,今次來港超親民同好笑容,反而男主角「富察傅恆」許凱落機後,全程黑面更拒收fans禮物,不過許凱日前出席活動時否認耍大牌,仲鞠躬道歉!

撰文:東方新地 │圖片:微博、電視截圖、新傳媒圖片

《延禧攻略》一班國内演員,去完無綫錄中秋特備節目後,又要接受傳媒訪問,之後馬不停蹄去到馬鞍山商場出騷!

「瓔珞」吳謹言、「傅恒」許凱同「爾晴」蘇青的威力果然勁,人羣企滿地下至三樓,把成個商場迫爆!

講到憑「魏瓔珞」一角爆紅,有傳吳謹言拍劇及拍廣告都升價十倍,佢話:「劇本和廣告都由公司挑選,我不清楚。」對於新劇《皓鑭傳》吳謹言飾演的李皓鑭性格硬朗,同《延禧》嘅魏瓔珞好似,問擔唔擔心被定型?佢話拍攝此劇時反應表情都唔一樣,所以都可以畀觀眾新鮮感。

至於「爾晴」蘇青接受訪問時,被記者問到《延禧攻略》的監製于正在網上公布會開拍《延禧攻略2》,蘇青爆料話係全新的故事:「用另一種形式把我們再聚在一起。」

而蘇青除咗講「我愛你」外,仲即場唱咗《延禧攻略》片尾曲《相忘》

為咗今次大台宣傳活動,佘詩曼都特意坐飛機趕返嚟拍攝,對於老拍檔陳豪嘅出現,阿佘話令佢驚喜萬分:「返到呢度(電視城)就好似回到娘家一樣,仲有阿Mo,勾起我好多回憶。」佢話其實一直都有同無綫接洽,所以會有機會再合作。

來到香港,唔多唔少都要講吓廣東話,「傅恒」許凱出席商場活動時用廣東話話:「中秋節快樂!我愛你哋!」台下尖叫聲不絕,而許凱仲同吳謹言耳語,原來現場教授佢用廣東話講:「大家好,中秋節快樂,多謝你哋!」真係識做!

吳謹言同許凱亦合唱,仲同現場觀眾玩遊戲,吳謹言又餵粉絲食湯丸,好親民友善!

其實許凱步出時都有笑容,之後就冇乜!

許凱大前晚落機時,被指冷待粉絲唔收佢哋嘅禮物兼全程黑面,呢日佢出席商場活動時解畫兼鞠躬道歉:「下機的時候還是被拍醒了,所以太矇,甚麼反應都做不過來,真的對不起。」佢又話錫fans都嚟唔切,只係近來經常四圍飛四出宣傳,身心疲倦,加上有啲唔舒服同喉嚨痛,絕對唔係耍大牌!

講到最近與內地女演員白鹿合演古裝劇《招搖》而傳緋聞,許凱更被影到到女方屋企過夜,他否認:「大家在網上怎麼說,自己控制不到,就不去講了,現在集中工作上,沒有考慮戀愛。」許凱指自己現時單身,但卻不接受姊弟戀。

許凱演《延禧攻略》被封「最帥侍衛」

高顏值小鮮肉許凱喺《延禧攻略》中飾演與女主角魏瓔珞(吳謹言 飾)曖昧嘅富察傅恒,因為呢部劇集擄獲唔少各年齡層女性嘅心,仲人氣急升成為一線小生,被封「最帥侍衛」!

其實許凱唔單止有顏值,演技亦都有返咁上下,充份詮釋到傅恆成熟穩重、足智多謀嘅個性,更被《延禧攻略》嘅製作人于正稱讚係「眼技戲骨」!

于正就話佢眼神憂鬱,特別撩人,大家又覺唔覺呢?

劇中嘅傅性大部分時間都Cool到爆,卻有特別嘅魅力!對其他女人都冷若冰霜,唯獨對女主角魏瓔珞會展開笑容,傅恆深情嘅形象令唔少觀眾都好受落啊!

許凱真係可以話係天生為了古裝而生嘅男人!雖然年輕嘅佢今年先23歲,但天生高大有型,加上一雙濃密劍眉、立體深邃嘅五官,令佢就算著起官服、剃咗光頭都份外有英氣!

2017年於古裝仙俠劇《招搖》飾演魔王之子厲塵瀾
2017年於古裝劇《鳳囚凰》飾演沈遇

許凱被網民大讚擁有星眉劍目,絕招係「側臉殺」!

據聞,許凱仲十分敬業,為咗好好詮釋傅恆呢個角色所以決定提前入劇組讀本,就算要剃光頭都毫不在意!

image

身高181模特兒出身 時裝都咁型

許凱喺2013年參加中國模特兒大賽,18歲仔就身高181公分,勇奪全國平面組軍,理所當然以模特兒身分出道。

平時許凱鍾意行運動潮流風為主,又鍾意健身!

image

劇內包到實一實,但原來平時許凱除低戲服係爆肌型男!!!

拍攝古裝仙俠劇《招搖》同女演員白鹿戲假情真

2017年,許凱搭檔女演員白鹿主演古裝仙俠劇《招搖》,點知戲假情真,兩人喺現實生活保持情侶關係,一直交往到依家!

女演員白鹿
女演員白鹿

被前女友曝黑歷史

人紅是非多,許凱今年二月被前女友、內地網紅「大金」踢爆疑似家暴事件!雖然被指係炒作,但大金都係企硬!

來源:網紅「大金」微博
網紅「大金」
網紅「大金」

事情愈滾愈大,令許凱嘅經理人公司要出聲明維護返許凱。

來源:歡娛影視微博

但係討論度愈嚟愈高嘅時候,許凱竟然出文承認自己曾經係「壞男生」!

許凱
來源:許凱微博

究竟現實中嘅許凱係咪同劇中嘅深情傅恆判若兩人呢?呢啲嘢就好難講啦!小編都係繼續煲劇算啦~