福祿壽

福祿壽十周年演唱會 王祖藍承諾:努力造人

最新娛聞

廣告

「福祿壽」王祖藍、李思捷同阮兆祥三子日前舉行咗一連兩場《福祿壽十周年演唱會》,邀請咗好多嘉賓上台,包括李司棋、關菊英、黃凱芹同陳國邦、羅敏莊嘅囡囡陳禛等,而被兩位兄弟催生B嘅王祖藍,就承諾會同老婆李亞男努力「造人」,希望今年計劃可以成功,叫大家放心!

撰文:東方新地|圖片:新傳媒圖片庫

福祿壽十周年 王祖藍:點可以冇眼淚

「福祿壽」組合踏入十周年,王祖藍同阮兆祥講到三兄弟走過十年唔容易時,都忍唔住喺台上眼濕濕,李思捷話自己都爭啲畀佢哋搞喊:「但驚一喊就收唔到科,所以即刻啜番啲眼淚落去。」祖藍就笑言:「因為我哋成立咗十年,經歷咗好多嘢,所以點可以冇眼淚!」

睇吓陳禛表演,去片:

解散處女黨

祖藍喺台上畀兩位兄弟催生B,不過其後喺三子反串扮Handelababy、Hungry同大Ex講「Girls’ talk」,已經娶咗處女黨成員李亞男嘅王祖藍親自宣布現有嘅處女要解散,因為鍾嘉欣已經生完再生,王君馨同岑麗香結咗婚等生,苟芸慧快將結婚想生,而講到李亞男,祖藍就扮晒喊咁口話:「佢老公唔係好得,唔知幾時生!」認真百無禁忌。

信唔過鄭嘉穎

講到處女黨要招攬新成員進行重組,祖藍指陳凱琳係虔誠教徒,應該信得過,但思捷就話信唔過佢男友鄭嘉穎。問佢哋攞陳凱琳同鄭嘉穎出嚟講笑,有冇事先同佢哋溝通過?思捷話唔使事先溝通,大家都明白只係講吓笑話啫,祖藍就搞笑話:「其實呢個係一個復仇嘅心態,因為佢哋冇嚟到,嚟咗嘅我哋都冇講㗎!你哋唔覺咩?」

有片睇

常見問題

將來還有什麼演唱會值得留意?

有不少歌手宣布舉辦演唱會,例如:五月天BLACKPINK澳門站(2月4日預購)、林敏驄周興哲(1月28日公開發售)、周杰倫COLLARTwins鄭秀文鄭欣宜許冠傑(2月14日公開發售);喜歡K-pop的你亦有福了,ITZY(2月1日優先購票)和NCT DREAM亦在香港開演唱會!Sundaykiss為你整合了2023香港演唱會+搶飛攻略一覽,包含各演唱會優先購票日期、公開售票日期、門票價錢、座位表等,想搶飛粉絲必定要留意!

如何得知不同生肖在2023兔年感情、財運、事業、健康方面運程?有什麼生肖犯太歲及如何化解?

想知道12生肖於兔年運程如何?希望兔年在感情、財運、健康及事業方面更得心應手?Sundaykiss已為你準備好12生肖兔年運程,讓大家在兔年行個好運!犯太歲的朋友亦不用太擔心,有5大犯太歲生肖要留意小心多變化、多小人及易受傷,特別有2個月份要留意,Sundaykiss 為大家整合兔年5大犯太歲生肖化解方法

讀者留言