aPMf

陶大宇apm商場騷延期、回港被野生捕獲!重溫去年邀周柏豪搞到過萬嬲!

最新娛聞

陶大宇在2021年尾憑大陸登台翻唱《倒轉地球》紅到返香港,先後在東華直播「跨境籌款」、還有本地網購平台邀請獻唱,最新消息係觀塘商場apm為了農曆年吸客,舉行「apm x 陶大宇倒數地球迎虎年」活動,宣傳廣告已於鬧市廣告牌登場,有市民見到仲以為係「惡搞應援」,想不到原來係真,可惜最後因為疫情關係要延期!

文:東方新地|圖片:apm圖片、周柏豪IG、傭仔日記 Maid’s diary

陶大宇apm新春活動 疫情影響宣布延期

本擬於1月22日 ( 星期六) 於觀塘apm商場舉行的「apm x 陶大宇倒數地球迎虎年」活動,因為防疫拱施及限聚關係,商場決定將演出延期,陶大宇本人就已提早回港,對於商場演出活動要延期,他就大方表示「來日方長」,在星期六(1月15日)更有網絡KOL在尖沙咀另一商場巧遇陶大宇,即使戴住口罩都認得出並合照:

陶大宇在apm商場的活動要延期,不過真身已回港。(圖片來源:facebook@傭仔日記 Maid's diary)
陶大宇在apm商場的活動要延期,不過真身已回港。(圖片來源:[email protected]傭仔日記 Maid’s diary)

陶大宇:想野生捕獲我,一齊倒轉地球?

陶大宇本來將會現身的活動,原定於2022年1月22日 ( 星期六) 於觀塘apm商場舉行,主辦單位曾經推出預告,以「熱爆陶大宇」作為介紹,預告片中大宇仲親自拍片叫大家嚟同佢一齊倒轉地球:「最近有唔少朋友都好關注我嘅歌唱事業,話樂壇欠我一個交代喎!其實我唱歌跳舞都係為咗搞氣氛嘅啫,最近要就係你哋開心!如果想野生捕獲我,一齊倒轉地球?又唔係話冇機會㗎喎!」結果網民一面倒期待陶大宇回歸香港,仲話一定要去睇現場版《倒轉地球》添!可惜最終活動要延期。

(圖片來源:apm圖片)
(圖片來源:apm圖片)
仲同觀眾單眼添!(圖片來源:apm圖片)
仲同觀眾單眼添!(圖片來源:apm圖片)
(圖片來源:apm圖片)
(圖片來源:apm圖片)
(圖片來源:apm圖片)
(圖片來源:apm圖片)
(圖片來源:apm圖片)
(圖片來源:apm圖片)

相關文章:陶大宇網上直播演唱會只唱3首歌 揚言敢同宇宙G.E.M.對唱

陶大宇的魔性版本〈倒轉地球〉網民反應兩極,有人大讚他是以真功夫上陣,不是假唱咪嘴,而且七情上面,娛樂性高,認為愈聽愈開心。(圖片來源:微博影片截圖)
陶大宇的魔音版本《倒轉地球》網民反應兩極,有人大讚他是以真功夫上陣,不是假唱咪嘴,而且七情上面,娛樂性高,認為愈聽愈開心。(圖片來源:微博影片截圖)
無綫在錄影廠找來一班藝員跨景合唱!(圖片來源:TVB歡樂滿東華)
《歡樂滿東華》做特別嘉賓。(圖片來源:《歡樂滿東華》截圖)

上年同一個場地年中搞周柏豪的online粉絲見面會勁吸嬲!

周柏豪的online粉絲見面會在2021年6月8日在觀塘某商場舉行,主辦單位最近推出預告,以「人氣歌手」隆重介紹周柏豪,不過卻獲得網民瘋狂派嬲出,網民洗版直斥主辦單位冇市場觸覺,竟然請「人棄歌手」周柏豪,更紛紛提出最佳人選及方案,絕核又有創意﹗吸過萬嬲後商場疑似跪低突刪post,不過仍未平息民怨﹗

周柏豪 派嬲 人棄歌手
周柏豪亦有在IG預告見面會,不過已關閉留言功能,令網民不能派嬲及暢所欲言。(圖片來源:apm圖片)

周柏豪被稱「人棄歌手」商場邀請後刪帖

去年6月觀塘apm商場以「人氣歌手」介紹周柏豪,並預告舉行「周柏豪的online粉絲見面會」,可惜該post卻在一日內獲派嬲,而且過萬個嬲嬲﹗群情激憤洗版留言指主辦單位冇市場觸角,竟然搵「超級人棄歌手」,又指會罷去該商場。

周柏豪 派嬲 人棄歌手
商場預告周柏豪活動,卻獲網民派嬲,以萬個嬲嬲遠遠拋離不到三百個like﹗(圖片來源:apm圖片)

網民提議搵人氣偶像MIRROR

網民不滿商場搵周柏豪,更紛紛提議搵人氣偶像MIRROR及ERROR,甚至是ViuTV的二三線藝人都好過周柏豪,又建議「如果唔夠budget可以放十二個MIRROR成員紙牌」,都足以塞滿商場,不用找周柏豪如此趕客﹗

周柏豪 派嬲 人棄歌手
網民指周柏豪是人棄歌手。
星夢一哥周柏豪備受重用,擔任《聲夢傳奇》導師,不過暫時未見有建樹。(圖片來源:周柏豪IG)
星夢一哥周柏豪備受重用,擔任《聲夢傳奇》導師,不過暫時未見有建樹。(圖片來源:周柏豪IG)
周柏豪 派嬲 人棄歌手
網民指罷去該商場。

周柏豪與粉絲網上見面

周柏豪的粉絲見面會原來是商場會員消費一定金額,便可以參加該日的粉絲見面會,與周柏豪在網上「深情對話」,而並非見真人﹗此外該活動以父親節為主題,預告指升呢爸爸的周柏豪會親自帶領遊商場內的態貓數碼博物館,但未有詳細說明是否在6月20日父親節當日舉行。

周柏豪 派嬲 人棄歌手
周柏豪雖然被粉絲公開割席後,早前宣傳電影出動歌迷會全力撐場。(圖片來源:周柏豪IG)

商場突然刪post

吸過萬嬲後,商場突然刪post,不過未有另行通知有關周柏豪的online見面會,會如期舉行還是取消。不過商場此舉明顯撲火不成,網民怒氣未消,在該商場的社交網不同post派嬲及留言質問,群情繼續洶湧,令每個post在短短數小時內過千個嬲,周柏豪「人氣」果然勁﹗

周柏豪商場預告見面會獲瘋狂派嬲 網民:搵「人棄歌手」真係冇市場觸覺 商場刪post「跪低」? 周柏豪商場預告見面會獲瘋狂派嬲 網民:搵「人棄歌手」真係冇市場觸覺 商場刪post「跪低」?

網民質問:取消周柏豪個活動未?

周柏豪商場預告見面會獲瘋狂派嬲 網民:搵「人棄歌手」真係冇市場觸覺 商場刪post「跪低」?

網民:搵MIRROR或ERROR就話啫

商場預告周柏豪見面會獲瘋狂派嬲 網民:搵人棄歌手真係冇市場觸覺

商場預告周柏豪見面會獲瘋狂派嬲 網民:搵人棄歌手真係冇市場觸覺

網民:可惜〈一事無成〉無國語版

商場預告周柏豪見面會獲瘋狂派嬲 網民:搵人棄歌手真係冇市場觸覺
網民建議唱櫻花樹下國語版。

陶大宇爆紅FAQ

問:陶大宇的「首本金曲」是否只得《倒轉地球》?

答:不是!陶大宇的登台金曲除了《倒轉地球》還有郭富城以下呢首⋯⋯詳情按此「陶大宇繼〈倒轉地球〉再挑戰郭富城舊歌 新招『打樁式加油』:Come On!」

問:觀塘apm商場對上一次邀請周柏豪最後結果如何?
答:apm商場曾預告於2021年6月為周柏豪舉行Online粉絲見面會,可惜不受網民歡迎,在強烈反應下,當時商場有以下決定⋯⋯詳情按此收看「周柏豪商場預告見面會獲瘋狂派嬲」

讀者留言