陳芷尤 重新出發

重新出發|陳芷尤玩水派福利 33歲密密換泳衣 攝影師好識攞角度

最新娛聞

廣告

《重新出發》繼早前派出沙律張沛樂做先頭部隊赴泰國大派福利後,到陳芷尤返老家新加坡帶大家遊山玩水,她更特意為節目準備各式泳裝兼keep fit,希望以最佳狀態示人。

33歲陳芷尤是《重新出發》女將之一,下星期一就會登場同大家介紹新加坡。
33歲陳芷尤是《重新出發》女將之一,下星期一就會登場同大家介紹新加坡。(圖片來源:[email protected]

陳芷尤落水派福利

陳芷尤在《重新出發》帶觀眾遊新加坡試玩不同水上活動,當中包括着美人魚衫游水、水上噴射裝置,又去度假勝地聖淘沙玩的畫面,水着造型視覺效果十足。

陳芷尤 陳芷尤挑戰做美人魚。
陳芷尤挑戰做美人魚。(圖片來源:香港開電截圖)
陳芷尤 陳芷尤有老師帶住都似模似樣。
陳芷尤有老師帶住都似模似樣。(圖片來源:香港開電截圖)
陳芷尤 就算去cafe都有清涼打扮。
就算去cafe都有清涼打扮。(圖片來源:香港開電截圖)
陳芷尤 好好笑容。
好好笑容。(圖片來源:香港開電截圖)
陳芷尤 玩到攰要除救生衣o抖陣。
玩到攰要除救生衣o抖陣。(圖片來源:香港開電截圖)
陳芷尤 攝影師好識攞角度。
攝影師好識攞角度。(圖片來源:香港開電截圖)
陳芷尤 攝影師好識攞角度2。
攝影師好識攞角度2。(圖片來源:香港開電截圖)

陳芷尤約溫家偉爆樽減壓

陳芷尤在第12集(8月9日)與在新加坡發展演藝事業的溫家偉(大隻仔)相聚,期間二人去減壓房爆樽、打爛電視發洩,佢哋一邊話驚一邊「搞破壞」。之後大隻仔帶陳芷尤玩擲斧頭,陳芷尤仲挑戰掟3公斤重的消防斧頭。

陳芷尤 點知轉個頭同大隻仔溫家偉去玩爆樽。
點知轉個頭同大隻仔溫家偉去玩爆樽。(圖片來源:香港開電視截圖)
陳芷尤 陳芷尤本身好地地周圍打卡。
陳芷尤本身好地地周圍打卡。(圖片來源:香港開電視截圖)
陳芷尤 陳芷尤一邊話驚一邊起勢爆樽。
陳芷尤一邊話驚一邊起勢爆樽。(圖片來源:香港開電視截圖)
陳芷尤 陳芷尤掟3公斤重斧頭,真係好力水。
陳芷尤掟3公斤重斧頭,真係好力水。(圖片來源:香港開電視截圖)

陳芷尤帶你遊新加坡版女人街

陳芷尤登場《重新出發》帶大家遊山玩水之餘,當然都會大家覓食啦,第一集她帶大家到有新加坡版女人街之稱的Bugis Village。她表示自己以往特別喜歡逛Bugis Village,更去到一間中學就開始幫襯的街頭小食店,介紹她最愛的pancake,而且尋回各款懷舊零食。

陳芷尤 陳芷尤重回一間中學就光顧的小食店,食pancake食得好滋味。
陳芷尤重回一間中學就光顧的小食店,食pancake食得好滋味。(圖片來源:香港開電視截圖)
陳芷尤 滋味拉絲!
滋味拉絲!(圖片來源:香港開電視截圖)

陳芷尤帶狗狗玩水上電單車

陳芷尤身形出眾,除了飲飲食食當然會泳裝上陣,第一集她率先換上泳裝,帶埋狗狗玩上水單車,當然有幫做足安全措施,咁樣先可以主人同寵物就可以安心玩水啦。

陳芷尤 陳芷尤換上泳裝玩水。
陳芷尤換上泳裝玩水。(圖片來源:香港開電視截圖)
陳芷尤 陳芷尤帶埋狗狗一齊玩上水單車。
陳芷尤帶埋狗狗一齊玩上水單車。(圖片來源:香港開電視截圖)
陳芷尤 做好安全措施,主人同寵物都安心。
做好安全措施,主人同寵物都安心。(圖片來源:香港開電視截圖)

陳芷尤現身《重新出發》遊新加坡

33歲陳芷尤離巢兼同張振朗甩拖後,返老家新加坡繼續發展,早前已宣布過她會參與開電視「3日2夜」式旅遊節目《重新出發》,下星期一(8月8日)就會登場。疫情期間有不少熟悉的食店結業,令陳芷尤感到傷心,不過佢仍然抱有希望覺得「Life must go on」。陳芷尤仲會介紹現時新加坡的新地標、新玩法,兼且重回她中學時代就幫襯的小食店,仲約埋Benz雄(許紹雄)一齊食飯拍節目。

33歲陳芷尤帶大家遊新加坡,大派福利。
33歲陳芷尤帶大家遊新加坡,大派福利。(圖片來源:YouTube@好好制作)
陳芷尤帶大家飲飲食食,仲準備咗不同泳衣。
陳芷尤帶大家飲飲食食,仲準備咗不同泳衣。(圖片來源:YouTube@好好制作)
陳芷尤毫不吝嗇好身段。
陳芷尤毫不吝嗇好身段。(圖片來源:YouTube@好好制作)
陳芷尤 預告都已經出現咗幾套泳衣。
預告都已經出現咗幾套泳衣。(圖片來源:YouTube@好好制作)
陳芷尤 陳芷尤仲約埋Benz雄一齊食飯。
陳芷尤仲約埋Benz雄一齊食飯。(圖片來源:YouTube@好好制作)
陳芷尤以往都拍過類似的旅遊節目,駕輕就熟。
陳芷尤以往都拍過類似的旅遊節目,駕輕就熟。(圖片來源:TVB截圖)

陳芷尤為《重新出發》戒酒keep fit

拍《3日2夜》這類節目當然要配陽光與海灘,擁有火辣身材的張振朗舊愛陳芷尤亦不甘示弱,近年返回老家新加坡發展的她亦是《重新出發》的女主持之一,據知她會出動大量泳裝。由於陳芷尤近年以拍劇拍電影為主,已有一段長時間未有穿泳裝拍節目,為此她事前要做足準備Keep Fit和戒酒,希望以最佳狀態再見香港觀眾。

沙律 陳芷尤近年返回新加坡發展得不錯,拍電影都做女一。
陳芷尤近年返回新加坡發展得不錯,拍電影都做女一。(圖片來源:[email protected]
沙律 陳芷尤是《重新出發》新加坡站的主持,近日她不時在限時動態出po直擊為新節目開工。
陳芷尤是《重新出發》新加坡站的主持,近日她不時在限時動態出po直擊為新節目開工。(圖片來源:[email protected]
沙律 陳芷尤都準備了大量泳裝拍新節目。
陳芷尤都準備了大量泳裝拍新節目。(圖片來源:[email protected]
沙律 陳芷尤坦言為開電影拍節目最大壓力是講廣東話,因為在新加坡主要講英文。
陳芷尤坦言為開電影拍節目最大壓力是講廣東話,因為在新加坡主要講英文。(圖片來源:[email protected]

陳甘尤離開TVB返老家即變女一

33歲的陳芷尤(Apple)2018年與張振朗分手後,於2019年離開無綫返回老家新加坡發展,一切重新開始,但她不時更新社交網,讓香港粉絲可以緊跟貼她的最新動向。陳芷尤唔想再做花瓶,幾年來在新加坡拍過不少電影及網劇,人氣不斷升,今年初由她主演的賀歲電影《女兵外傳》亦在新加坡和馬來西亞上映,可見她已是當地炙手可熱的女演員。

陳芷尤 33歲陳芷尤離開TVB返老家充新加坡拍電影即變女一。
33歲陳芷尤離開TVB返老家充新加坡拍電影即變女一。(圖片來源:[email protected]

陳芷尤張振朗拍拖3年玩完

陳芷尤與張振朗曾有過一段三年情,不過當時佢哋一直以「好好朋友」相稱,到2017年戀情慢慢浮出水面、拍拖歐遊、見埋家長,男方探班仲探到去新加坡,本以為能夠修成正果,可惜二人2018年宣布分手。有指當時張振朗開始彈起,周不時有小花埋身令二人愈行愈遠。當年張振朗和陳芷尤第一次承認關係,就是夾啱Timing同口供出Po宣布分手。2017年5月,二人拍住拖飛去歐洲遊完法國再遊荷蘭,互做專屬攝影師隔空晒恩愛,豈料事隔不到一年,愛的印記變分手通告,巴黎海邊漫遊照變此情不再空凳相。

陳芷尤 拍拖三年共賦同居,張振朗一直收收埋埋與陳芷尤情侶關係,絕少放閃,可惜呢段情始終敵不過男方緋聞纏身。
拍拖三年共賦同居,張振朗一直收收埋埋與陳芷尤情侶關係,絕少放閃,可惜呢段情始終敵不過男方緋聞纏身。(圖片來源:新傳媒資料庫)
陳芷尤 2017年七月,張振朗還趁自己生日,陪女友陳芷尤回新加坡見家長。
2017年七月,張振朗還趁自己生日,陪女友陳芷尤回新加坡見家長。(圖片來源:新傳資料庫)

張振朗上位多女埋身 陳芷尤心淡斬情絲

據知情人士透露,2015年在《愛‧回家》第二輯飾演男主角Anson的張振朗人氣急升,緋聞亦都跟住來。由跑龍套變男二甚至升呢做男主角,而且次次拍劇都必然同合作對手傳緋聞,蔡思貝、劉佩玥、龔嘉欣、陳瀅見一個傳一個,被力捧已經劇接劇聚少離多,又日日見電力小花多過見女友,緋聞疑幻似真,陳芷尤終於感到心淡決定斬纜。

陳芷尤 有指當年陳芷尤心淡斬情絲。
有指當年陳芷尤心淡斬情絲。(圖片來源:[email protected]

陳芷尤講分手 搵白雲行街散心情

知情人謂:「佢兩個夾好將戀情低調,為咗唔影響大家事業,但係Owen(張振朗)同啲小花成日傳緋聞,又玩到癲咁,芷尤已經覺得好冇安全感!而且Owen走紅之後愈嚟愈忙,大家連見面時間都冇乜,結婚目標更加係遙遙無期!」雖然陳芷尤係提出分手嗰個,但還是大受打擊,當年本刊目擊約埋閨密白雲去街陪散心。

陳芷尤 恢復單身,陳芷尤表面上出po話「艱難時期要選擇快樂」,實情唧都唔笑。老友白雲陪在身邊散心,一樣扁晒嘴好多心事。
恢復單身,陳芷尤表面上出po話「艱難時期要選擇快樂」,實情唧都唔笑。老友白雲陪在身邊散心,一樣扁晒嘴好多心事。(圖片來源:新傳媒資料庫)

常見問題

陳芷尤介紹新加坡搵到邊位特別嘉賓?

陳芷尤會介紹現時新加坡的新地標、新玩法,兼且重回她中學時代就幫襯的小食店,仲約埋Benz雄,原來Benz雄個女⋯⋯詳見:許紹雄打本七百萬給女兒開店

《重新出發》仲有邊位女神?

沙律張沛樂早前起程前往泰國拍攝前,已透露帶了10套⋯⋯詳情請看

撰文:東方新地圖片來源:[email protected]、新傳媒圖片庫資料或影片來源:YouTube@好好制作

讀者留言