袁偉豪

袁偉豪那些年參加過《YES!》校草選舉 原來黃宗澤都選過⋯

型佬袁偉豪唔經唔覺入行21年,而喺TVB都捱咗十多年,睇番當年原來佢參加過《YES!》校草選舉,但唔講唔知,現年37歲嘅黃宗澤(Bosco)成熟穩重,但原來佢17歲嗰年都選過校草,一臉稚氣嘅少年版Bosco,一樣型到爆呀!

撰文 : 東方新地

袁偉豪 入行21年

想當年,有「維他奶仔」之稱嘅袁偉豪參選香港先生大熱勝出。2007年當選之後,拍過好多唔同嘅電視劇,可惜大部分都係啲二打六角色。磨練咗八年,今年終於成功突破,唔同嘅角色全部都得到萬千觀眾嘅支持。

袁偉豪
袁偉豪飾演的棟仁,猜想上天認為他浪費了太多時間欲收回,於是寫下了他死前要做的事,及改變自己頹廢的生活方式。
袁偉豪
曾棟仁是個營營役役的打工仔,每天的時間彷彿被工作偷光,就在他罕有能準時放工的一天,竟因為趕回家而差點猝死。

袁偉豪
打工仔曾棟仁為趕回家而差點猝死,幸得休班救護員程敏琦替其人工呼吸,才撿回一命,二人自此結下不解之緣。