林子善

婚禮嘉賓陣容媲美台慶! 林子善:識做人好過識字

林子善在圈中出名人緣佳,年初的婚宴,兄弟姊妹團及賓客星光熠熠媲美台慶,在訪問中他就大談同太太的婚姻,以及拆解人緣好的原因。

撰文:東方新地|圖片:新傳媒圖片庫、林子善IG

林子善 情慾新聞無損婚姻

訪問開始,講到林子善嘅婚宴,賓客誇張過台慶,證明佢相識滿天下,林子善就謙稱:「唔好咁講,我好驚請漏人,其實我都請漏好多人,因為擺唔到咁多圍,有啲因為係前輩、長輩,禮貌上要請,唔請唔得,點知個個都嚟齊,結果擺咗八十六圍,徐哥 (徐榮)、煒哥 (陳煒) 著住戲服嚟,坐一坐就要走,好多謝佢哋畀面。我覺得任何行業都係識做人好過識字,不斷生活嘅時候,仲學習緊點去做人,好似我三哥黃嘉樂,佢架車壞咗我仲緊張過佢,我就係咁嘅人。」

徐榮及陳煒當日著住戲服參加林子善婚宴。

林子善

問佢同太太拍拖幾耐結婚?林子善答:「拍咗七年,有段時間分咗手幾個月,之後再一齊番。其實拍咗無幾耐都覺得呢個係結婚對象,但係有好多嘢好大壓力,我覺得自己未係一個可以擔起一頭家嘅男人,同埋呢行真係好天斬埋落雨柴,唔穩定、好驚,佢好鍾意小朋友,所以好多壓力,令到有一段時間停咗一輪,最後尾都一齊番。」