麥玲玲

麥玲玲2019豬年生肖運程(兔、龍、蛇、馬篇)

2018年不經不覺都過咗大半,係時候準備迎豬送狗,人人期望明年會更好!現在有請香港著名堪輿學家麥玲玲師傅為你指點迷津,未知佢又會有甚麼貼士給大家呢?一齊睇睇麥玲玲2019豬年運程 ,睇睇玲玲師傅對明年肖兔、龍、蛇、馬運程的預測!

撰文:東方新地|圖片: 新傳媒|資料來源:《麥玲玲2019豬年運程

麥玲玲2019豬年生肖運程(兔、龍、蛇、馬篇)

肖兔整體運程

肖兔者豬年的運勢比雞年及狗年順遂,新一年不妨專注在事業上,有望可見成果。健康方面無大礙,但容易因工作壓力影響睡眠質素,建議放鬆心情、多做減壓運動及多出門旅行。感情運輕微受惠,豬年可望廣結人緣或結識心儀對象。

肖兔財運2019 :穩步上揚

豬年財運明顯較理想,賺錢及儲蓄能力均有進步,屬穩步上揚之年。財運以正財為主,打工一族可望加薪,從商者生意額亦有所帶動。新一年不妨考慮購買穩健的藍籌或作中長線投資。

屬兔藝人代表佘詩曼,不但係圈中出名「黃金盛女」,2018更憑《延禧攻略》征服觀眾,豬年財運暢旺,更上一層樓!

肖兔事業 2019 :更進一步

吉星飛臨,從事紀律部隊、公務員或行政管理者最能獲助力。建議爭取升級試或進修機會,可望有不俗表現。肖兔者今年無論留守或跳槽同樣會有進步,但容易因工作壓力大而精神緊張、神經衰弱等問題。