麥玲玲

麥玲玲2019豬年生肖運程(羊、猴、雞、狗篇)

2018年不經不覺都過咗大半,係時候準備迎豬送狗,人人期望明年會更好!現在有請香港著名堪輿學家麥玲玲師傅為你指點迷津,未知佢又會有甚麼貼士給大家呢?一齊睇睇麥玲玲2019豬年運程,睇睇玲玲師傅對明年肖羊、猴、雞、狗運程的預測!

撰文:東方新地|圖片: 新傳媒|資料來源:《麥玲玲2019豬年運程

麥玲玲2019豬年生肖運程(羊、猴、雞、狗篇)

肖羊整體運程

整體運勢提升,屬站穩陣腳的年份,而肖兔朋友將會是肖羊者的貴人。建議不妨把握「華蓋」吉星的助力,穩守原有範疇,多進修增值及花心力於事業發展上。謹記凡事親力親為,則可平安大吉。

肖羊財運2019

肖羊者與太歲關係友好,財運的穩定性將有進步。但從商者必需放棄因循守舊,借「華蓋」吉星之力構思出新思維方能突圍而出。另外,財運以正財為主,凡事需親力親為,不宜作大手或高風險的投機炒賣。

屬羊藝人代表陳凱琳,今年與愛郎鄭嘉穎大婚,新一年大家最關心的,肯定係Grace會唔會添個豬寶寶?

肖羊事業 2019

工作與宗教或藝術創作者有關的,將會靈感不絕,事業發展如意。人際關係較不利,要有心理準備難得貴人助力。建議肖羊者新一年多與同事溝通,待人處事盡量謙遜低調,不宜恃才傲物。