os_feat_mandy

棄婦Mandy Lieu遭洗米華流放海外 袋3億分手費長駐英國

剎那光輝唔代表永恒,14年Mandy Lieu搭上太陽娛樂老闆周 焯華(洗米華),進擊的小三以為可以戰勝洗米嫂Heidi( 陳慧玲), 長期霸住洗米華周遊列國歎世界,仲三年抱三博名份,可惜日前傳 出洗米華與Mandy Lieu五年情玩完,已重回正印Heidi懷抱,現 在夫妻恩愛兼父慈子女孝,一家人高調放閃晒幸福。

撰文、圖片:東方新地

Mandy Lieu袋3億分手費遭流放英國避面阻阻

入宮夢碎的Mandy Lieu頓成棄婦,雖然戰敗仍有兩女一子做 愛的見證,有指洗米華豪擲3億分手費絕不待薄她,不過為免日後兩家人同處一地尷尬,Mandy Lieu要長駐英國,被流放海外。五年時間換來超過3億身家及3個仔女,Mandy Lieu點計都有得著。

Mandy Lieu14 年介入洗米華與Heidi 的婚姻做第三者,生完個 女更加高調進取,15年 12 月Mandy返港與洗米華在 九龍城用膳,兩人「世紀 拖手」,隨後洗米嫂嬲 到宣布離婚。
Mandy Lieu 14 年介入洗米華與Heidi 的婚姻做第三者,生完個女更加高調進取,15年 12 月Mandy返港與洗米華在九龍城用膳,兩人「世紀拖手」,隨後洗米嫂嬲 到宣布離婚。

生3個曾得寵高一線仍不敵正印Heidi

剃人頭者Mandy Lieu未等到有人剃其頭,已經被打入冷宮。曾 經意氣風發,拖住人夫周焯華(洗米華)在港現身,擺明向洗米嫂 Heidi宣戰的Mandy,當時她的高調小三行徑激怒了Heidi,更不惜 為洗米華生仔一心箍住對方。15年,Mandy與Heidi先後為洗米華生B,論得寵程度,Mandy的確高一線,不過即使洗米嫂一怒之下 提出離婚,洗米華都拒絕應承。

也許當時愛得轟烈,洗米華被Mandy迷得一陣陣,而曾被形容 為「最強小三」的Mandy誕下大女後,她以為自己勝券在握,愈戰愈 勇,可惜等了接近五年,Mandy發現洗米華不單沒有搞離婚手 續,反而積極挽救與洗米嫂的婚姻,因此經常為此與洗米華吵 架。

以為可以母憑子貴的Mandy ,極速為洗米華三年抱三, 15 年洗米華頻飛倫敦探大肚Mandy , 16 年Mandy 再陀第二胎,洗米華戴住口水肩手持 BB 玩具開 P。

逼婚成分手導火線 5年情不再

有指洗米華習慣每月抽空到英國探望,但近年雙方關係已不再 甜蜜。據知情者透露:「洗米華最唔鍾意畀人威脅,次次飛去英國見Mandy都係鬧交收場,又點會開心?其實去年開始洗米華已經 減少咗去英國,今年年初Mandy終於忍唔住向洗米華要求結 婚,又話自己犧牲咁多幫佢生咗三個仔女,洗米華拒絕,呢一次 吵大鑊令雙方關係變得更差,最後更分手結束五年情,經雙方協 議下三個仔女交由女方撫養,洗米華會負責所有費用,同埋可以 隨時探仔女。不過分手都有條件,就係唔可以高調返香港,洗米 華始終要顧及正印Heidi一家嘅感受,所以Mandy要繼續喺英國生活。」

與洗米華拍拖初期得寵到 爆,不時被影到在英國行 街,洗米華更陪住Mandy 去產檢,照顧周到。

豪擲3億分手費 +英國5間公司封Mandy口

洗米華是個有擔帶的男人,對於Mandy與兩女一子日後的生 活,他絕對願意負責。據知洗米華以三億元做分手費作補償,並私下把英國名下五間公司轉贈給Mandy,業務分別涉及時裝、設 計、美髮及其他美容服務,還有食品或煙草零售行業。

另外洗米華之前曾大手送贈約9千多萬元的香港西半山珒然豪宅給Mandy,及後她蝕幾十萬元出售套現,保守估計Mandy現有幾億身家在手,感情投資錯誤留唔住洗米華,生活總算永遠有保障。

洗米華再遇松岡李那講唔停 張建聲彈開讓座

澳門賭業猛人洗米華(周焯華)有錢有型有地位,除了靚靚正印Heidi,又有紅顏知己Mandy Lieu。去年6月洗米華被影到喺夏威夷醉攬日模松岡李那,令女方一夜爆紅,疑似做小四!日前洗米華同松岡喺晚宴上再遇,傾到雞啄唔斷兼一齊敬酒,搞到張建聲都要讓出本來自己個位,識做地彈開!

撰文:東方新地

洗米華 有松岡陪伴現身婚禮

洗米華有錢有型有地位,自然多女埋身,其中一個係日模松岡李那 !去年安以軒和澳門百億富商陳榮煉在夏威夷舉行盛大婚宴,松岡雖然唔係男女家親友,但就獲准陪伴洗米華出席,席間佢亦冇同一班名人賓客交流,只係四圍自拍留念。

洗米華
洗米華現身婚禮
洗米華
松岡雖然唔係男女家親友,但就獲准陪伴洗米華出席

松岡李那洗米華 辣身舞片段流出

洗米華
洗米華醉攬松岡

婚禮當晚after party上,洗米華和松岡李那在安以軒婚禮上的辣身舞片段,離奇在網上瘋傳,片段中所見,松岡雙手箝實洗米華,然後不停擺動蛇腰、扭籮,如連體嬰,洗米華面紅紅,面帶醉意。

松岡李那不停炫富

雖然松岡即時將與洗米華的IG的婚禮片段刪走,不過就大晒坐私人飛機的照片,相片中落咗妝的松岡攬實枕頭,瞓在私人飛機上的大床,意態撩人。雖然松岡扮未有出席婚宴,但卻自拍高炒三點式的片段po上IG,展示check in地址是夏威夷威基基海灘,一副戰鬥格的松岡李那,招數抄足Mandy,明向對方挑機。

洗米華

洗米華

松岡近來工作量不多,但不時大晒坐豪華長轎車及富豪遊艇上的相,突然富貴。

洗米華

洗米華再遇松岡講唔停

事情冷卻了一段時間,但昨晚蕭定一公司舉行週年晚宴,洗米華同松岡李那再次相遇!消息指洗米華原本同蕭定一坐主家席,而松岡就同張建聲等演員坐喺相隔頗遠的另一枱,但洗米華一見到松岡就即刻好開心坐埋去,傾到雞啄唔斷,張建聲見狀都識做彈開,最後讓埋個位俾洗米華坐!

之後蕭定一去到洗米華同松岡張枱敬酒,洗米華同松岡即時起身合照,仲一齊敬酒!

洗米華
洗米華
洗米華
洗米華再遇松岡講唔停
洗米華
洗米華一見到松岡就即刻好開心坐埋去,傾到雞啄唔斷