吳嘉龍

吳嘉龍被嫌冇車冇樓?吳耀漢寸親家拜金:有條件唔揀你個女啦!

現年42歲的吳嘉龍 (Carl) 雖然係星二代,但入行多年,星運平平,Carl早前接受訪問時透露過有意跟拍拖5年的馬來西亞籍女友結婚,惟他之後才醒覺結婚是兩個家庭的事,故需要多些時間去溝通和籌備,佢當時話:「慢慢嚟啦,或者出年囉。」到底當中發生咩事?Carl未有交代箇中原因,但佢老竇吳耀漢日前出席公開活動爆料,原來個仔被女友家長嫌棄冇車冇樓,佢為兒子抱不平,仲寸爆未來親家拜金⋯⋯

撰文:東方新地 | 圖片:新傳媒圖片

吳嘉龍被嫌冇車冇樓?吳耀漢寸爆未來親家:有條件未必揀你個女!

42歲嘅吳嘉龍之前出席公開活動透露自己到適婚年齡,開始認真考慮自己的人生大事﹕「我同女友拍咗拖5年,佢係馬來西亞籍嘅潮州人,不過喺香港生活。我哋兩個都想結婚,不過後來發現結婚其實係兩個家庭嘅事,所以需要多啲時間去溝通同籌備先得,慢慢嚟啦,或者出年囉。」談到父親吳耀漢,嘉龍笑謂﹕「我哋雖然唔係一齊住,但我成日都想約佢,點知發覺其實佢忙過我!」

吳嘉龍對感情事向來低調,鮮有提及女友,原來佢女友係馬來西亞籍,二人已經拍拖5年,仲有意拉埋天窗㖭!